Revolutinära afghanska kvinnoförbundets (RAWA) uttryck från manifestationen i Islamabad mot kriget


Det är U. S. A.:s regering som vill ha krig,
Amerikanska folket och hela världen vill har fred!

Mardrömmen återvänder. U. S. A., tillsammans med sina förbundsmedlemar, vill förstöra Saddam Hussains regering och tillsätta deras egen marionett regering I Baghdad. Den är samma Saddam Hussains med vilken till igår de var allierad och vilken de stödjade i kriget mot Iran. Detta är en repetering av det hemska kriget i den Persiska viken där Saddam överlevt men kriget orsakade dödens av hundratals av tusentals av oskyldiga människor i Irak.

Västern världen använder kämpen mot terrorism som en rättfärdigande men Afghanistans folk är mycket väl medveten om att det finns mer till saken.

Första var det terroristen Gulbuddin Hekmatyar som var favoriten. Sedan blev det Osama och Mullah Omar. Nu är det den "Northern Alliance" som får upputsning och blir tvingat på vårt folk.

Skulle man tro att Amerika kan göra bättre i Irak? Iraks befolkning har lidit oerhört mycket under Saddam och den nuvarande regeringen men det betyder inte att dom vill bli räddat av U. S. A. och dennes förfundsmedlemar genom ett nytt krig. Det är bara ett lands eget folk som får byta regering! Annans fungerar det inte alls. Afghanistan är ett utmärkt exempel på det. U. S. A.:s marrionette regeringar av Parcham och Khalk blev följet av Jehadi brottslingar, Talibaner och sedan Jehadi en gång till med Karzai som president.

Även små barn undrar varför U. S. A. , som säger det vill bli av med Saddam Hussain, har sättat krigsförbrytare och terrorister I makten i Afghanistan?

Och om Saddam är en så pass stor fara till världens fred och säkerhet att U. S. A. måste avväpna honom, hur är det att U. S. A. fortfarande stödjer Israel som har kärnvapen och förtrycker Palestinier?

Varför är det att U. S. A. säger att Irak samarbetar med Al Qaida utan att visa några bevis men inte ens vill fundera på att andra Arabiska länder kanske gör så? Och varför är det att U. S. A. , som uppfattar sig som demokratis försvarare, inte bryr sig om millioner fredsälskare världen runt som tågar mot ett nytt krig.

Svaret till alla dessa frågor är kristall klar:

U.S. A:s regering är intresserad av olja, av herravälde av Mellan Östra länder, och slutligen av att önska överträffa dennes rivaler. Det är lust efter makten som gör U. S. A. så beslutsam att anfalla Irak. Och man vet inte vilka länder skulle anfallas efteråt.

US och Storbritannien har blivit avslöjade som krigiska och hegemoniska regeringar.

Majoriteten av världens befolkning står emot våld och krig även när deras regeringar inte lyssnar.

Människor över hela världen, särskilt i U. S. A., vill inte tillåta Bush att använder den september 11 terrorist attentat för att kunna tillbringa krig och katastrof på fattiga länder I demokratis namn.

Nu är motstånd mot krig och jingoism så stark i US, Storbritannien, och över hela världen att Bush och Tony Blair inte kan förbise det.

Det Afghaniska folket, som har lidit av krig för det sista 25 år, hatar krig oerhört mycket, även mer än människor I de flesta andra länder. Men olyckligtvis i Afghanistan kan inte dom blanda sina röster med miljoner av andra fredsaktivister runt hela världen p.g.a. herravälde av fundamentalist diktatur i Afghanistan.

(RAWA) är nöjd att, åtminstone i Pakistan genom dagens manifestation, det kan tillkännage dennes gemenskap med alla fredsälskande rörelser i varje vrå och hörn av världen och kan demonstråtera mot krig och för fred.

Ner med terrorism och chauvinism!
Lång leva fred, frihet och demokrati!


Revolutionära afghanska kvinnoförbundet (RAWA)
2003-02-24


فارسي | English | Português | Español | Italiano | Français | Japanese | Deutsch | Dutch

Fotografier av RAWA anti-war protestera


--