Crida de RAWA, 17 de Gener del 2008


Exigim l'alliberament immediat del periodista afganès Parwiz KambakhshParviz Kambakhsh
Parwiz Kambakhsh

Encara interroguen els galileus als jutjats ignorants
Els joves galileus exclamen:
Ai, vostès! Amants de la Foscor,
No temem foc ni cremades
Perquè som flames eternes de la història

Sirus Tabristani, Poeta iraniàEls criminals que gaudeixen de poder a l'Afganistan han empresonat Parwiz Kambakhsh, un jove periodista, des d'octubre de 2007 a la província de Balkh - al Nord de l'Afganistan. Pot acabar forcat per decisió de jutges ignorants i reaccionaris a les corts medievals de l'Afganistan. Les acusacions són tan extremadament ridícules i imprudents que qualsevol persona amant de la llibertat sent ganes de cridar ja n'hi ha prou! S'acusa el Sr. Kambakhsh d'imprimir i distribuir un article d'internet que mostra articles de l'Alcorà sobre els drets de la dona. Fins i tot el llibre "La religió a la història de la civilització" (de Will Durant) ha estat pres de la seva cambra com a una prova inculpatòria en la seva contra durant el judici!

A un país on als últims 6 anys s'ha proclamat la "democràcia", els "drets humans" i la "llibertat de premsa", els feixistes religiosos controlen gelosament l'administració de justícia i fan fins mans i mànigues per silenciar qualsevol que els critiqui o parli dels criminals de l'Aliança del Nord.

L'empresonament de Parwiz Kambakhsh no és només per les seves cròniques informatives publicades a un diari local, Jahane Now (El Món d'Avui), sinó també a causa del seu germà Yaqub Ibrahimi, un reporter valent, reconegut i realista, que ha denunciat diferents identitats criminales de la màfia jihadi, al Nord de l'Afganistan.

Els criminals jihadis, que no van poder fer Ibrahimi, ara ho proven empresonant il·legalment al seu germà per silenciar-lo.

Els Erudits Religiosos del Consell de Provincial de Balkh, que mai no han condemnat els actes criminals dels cabdills fonamentalistes al Nord, ara desvergonyidament sentencien l'execució de Parwiz Kambakhsh.

Sobretot, l'escandalosa detenció del Sr Kambakhsh és una gran desgràcia per al President Karzai i els seus patrons Occidentals que van condecorar els seus notoris criminals encorbatats, facilitant-los l'accés al poder sota la màscara de "demòcrates". Ara el Presidente Karzai diu que no té tant poder per controlar-los.

L'Associació Revolucionària de les Dones de l'Afganistan (RAWA) demana a tota la gent que estima la llibertat i els Drets Humans, persones o organitzacions, que us afegiu a les protestes contra l'injust empresonament de Parwiz Kambakhsh i demaneu el seu immediat alliberament. Només el vostre ferm suport en nom de la justícia i la llibertat podrà detenir els actes medievals del govern afganès i els seus aliats, molt similar al despietat règim iranià.

Si us plau, envieu seves cartes de protesta a:

Despatx Presidencial:
president@afghanistangov.org

Missió Assistencial de les Nacions Unides a l'Afganistan (UNAMA)
spokesman-unama@un.org

Tribunal Suprem de l'Afganistan
aquddus@supremecourt.gov.af

Ambaixada a Madrid de la República Islàmica d'Afganistan
Calle Umbría, Nº 8
28035 Madrid
Tel.: +34 91 721 85 81
Fax: +34 91 721 68 32
embajadadeafghanistanenmadrid@gmail.com

Ambaixada a París de la República Islàmica d'Afganistan
32 avenue Raphaël
75016 París
Tel: +33 (0)1 45 25 05 29
Fax: +33 (0)1.42.24.47.14
ambafghane@wanadoo.fr

فارسی | English | Italiano | Español | Français | Dutch | 日本語 | Deutsch[Páginas en español]
[Home Page] [RAWA in the Media] [Books on RAWA] [More RAWA Documents]