Resolució de RAWA sobre els atacs terroristes als EEUU


El poble d'Afganistan no té res a veure amb Osama i els seus còmplices

A 11 de Setembre del 2001 el món ha estat colpejat pels horribles atacs terroristes als Estats Units d'Amèrica del Nord. L'Associació Revolucionària de les Dones de l'Afganistan (RAWA) ens posicionem amb la resta del món en expressar la nostra aflicció i condemna per aquest acte bàrbar de violència i terror. RAWA ja havia avisat que els EEUU no havien de recolzar les faccions fonamentalistes més traïdores, criminals, anti-democràtiques i misògines, perquè si -tant els taliban com la resta de mujaidín- han comès i cometen tota mena de crims atroços contra el nostre poble, no havien de sentir cap recança en cometre el mateix contra la població de nordamèrica, considerada com infidel. Per poder guanyar el poder i mantenir-s'hi, aquests bàrbars criminals estan disposats a encapçalar qualsevol via assassina.

Però dissortadament hem de dir que fou el govern dels EEUU qui va donar suport al dictador pakistaní General Zia-ul Haq per crear milers d'escoles religioses, on les llavors dels taliban van arrelar. D'una forma similar, com és prou sabut, Osama Bin Laden era "el noi d'ulls blaus" de la intel·ligència nordamericana, la CIA. Però allò més dolorós és que els polítics nordamericans no han pres nota de la lliçó per les seves polítiques pro-fonamentalistes al nostre país i encara recolzen aquesta o aquella facció fonamentalista. El nostre parer és que qualsevol mena de suport als fonamentalistes, taliban o mujaidín, trepitgen actualment els valors democràtics, així com els drets de les dones i la defensa dels drets humans.

De confirmar-se les sospites dels atacs terroristes que apunten fora dels EEUU, es provarà un cop més la nostra repetida denúncia que els fonamentalistes devoraran els seus creadors.

El govern dels EEUU hauria de reconsiderar les causes de fons d'aquest terrible esdeveniment, que no és el primer ni serà l'últim. Els EEUU han de deixar de donar suport als terroristes afganesos i els seus col·laboradors d'un cop i per sempre.

Ara que els taliban i Osama són els principals sospitosos assenyalats pels funcionaris nordamericans després dels atacs criminals, sotmetran els EEUU a l'Afganistan a una agressió militar semblant a la del 1998 i mataran a milers d'afganesos i afganeses innocents pels crims comesos pels taliban i Osama? Pensen els EEUU que escombraran les causes de fons del terrorisme mitjançant atacs sobre les vides de milers de víctimes afganeses desproveïdes, pobres i innocents? O això estendrà el terrorisme a una escala fins i tot més gran?

Des del nostre punt de vista, una gran i indiscriminada ofensiva militar sobre una nació que s'ha enfrontat a desastres permanents des de fa més de dues dècades no serà cap motiu d'orgull. No pensem que un atac d'aquestes característiques sigui l'expressió del desig del poble nordamericà.

El govern dels EEUU i el poble nordamericà han de saber que hi ha una immensa diferència entre la pobra i devastada població afganesa i els terroristes criminals mujaidín i taliban.

Mentre un cop més fem pública la nostra solidaritat i profund condol al poble nordamericà, també mantenim que el seu desconsol no es reduïrà si l'Afganistan és atacat i s'hi assassinen les seves desemparades i arruïnades gents. Sincerament, esperem que el gran poble nordamericà podrà DIFERENCIAR entre el poble de l'Afganistan i un grapat de terroristes fonamentalistes. Els nostres cors són amb el poble dels EEUU.

Abaix el terrorisme!


Associació Revolucionària de les Dones de l'Afganistan (RAWA)

14 de setembre de 2001
Español | Italiana | English | Deutsch | Français | Farsi | Esperanto | Portuguese | Chinese | Japanese--