RAWA'S oproep aan de VN en de Wereld


Het volk van Afghanistan accepteert geen dominatie van de Noordelijke Alliantie!

Het is nu bevestigd dat de Taliban Kabul verlaten hebben en de Noordelijke Alliantie de stad is binnengekomen.

De wereld moet begrijpen dat de Noordelijke Alliantie bestaat uit bendes die hun werkelijke criminele en onmenselijke aard hebben laten zien tijdens hun regeerperiodevan 1992 tot 1996 in Afghanistan.

Het terugtrekken van de terroristische Taliban uit Kabul is een positieve ontwikkeling, maar het binnendringen van de verkrachtende en plunderende Noordelijke Alliantie is niets dan verschrikkelijk en schokkend nieuws voor de ongeveer 2 miljoen inwoners van Kabul, wiens wonden van de jaren 1992 - 1996 nog niet geheeld zijn.

Duizenden mensen die de afgelopen maanden uit Kabul gevlucht zijn zeggen dat ze de macht van de NA in de stad meer vreesden dan bombardementen door de VS.

De Taliban en de Al-Queda zullen worden geŰlimineerd, maar het bestaan van de NA als een militaire macht zou de droom van de meerderheid, van een bevrijd Afghanistan van de onderdrukking door de barbaarse Taliban, laten uiteenspatten. De NA zal de etnische en religieuze conflicten intensiveren en zich niet weerhouden een volgende brutale and eindeloze burgeroorlog aan te wakkeren, om haar macht te behouden. Het verschrikkelijke nieuws van plunderingen en onmenselijke massamoorden van de gevangen Taliban of van hun handlangers in Mazar-e-Sharif in de laatste paar dagen spreekt voor zich.

Ook al heeft de NA geleerd hoe soms te poseren voor de ogen van het Westen om over te komen als "democratisch" en zelfs als voorstander van de vrouwenrechten, zijn ze in de praktijk helemaal niet veranderd, zoals een vos zijn streken niet zal verleren.

RAWA heeft al diverse wreedheden van de NA gedocumenteerd. Er is geen tijd meer. RAWA doet, op eigen titel een beroep op de VN en de rest van de wereld snel in te grijpen, gezien de recentelijke ontwikkelingen in het verdoemde Afghanistan voordat het te laat is.

Wij willen graagmet empathie aan de VS vragen om haar effectieve vredesmacht naar het land te sturen voordat de NA zijn onvergetelijke wreedheden uit de genoemde jaren kan herhalen.

De VN zou haar erkenning van de zogenaamde Islamitische regering voorgezeten door Rabbani moeten intrekken, en helpen in de opzet van een brede regering, gebaseerd op democratische waarden.

RAWA's oproep komt voort uit de aspiraties van de grote meerderheid van het afghaanse volk.


Revolutionary Association of the Women of Afghanistan (RAWA)
November 13, 2001


English | Italiana | Deutsch | Franšais | Portuguese | Espa˝ol | Japanese | Basque

RAWA standpunt met betrekking tot de terroristische aanvallen in de VS
RAWA standpunt met betrekking tot de VS aanslagen op Afghanistan


--