Diari de Balears, 20 ENERO de 2001

L'activista afgana Behat afirma a Mallorca que «ara el meu país viu un segon holocaust»


AINA VIVES. Palma.

Behjat és el nom en clau de l'activista de l'organització feminista Rawa que ha vingut fins a Mallorca per denunciar la violació dels drets humans que estan practicant els talibans a l'Afgaanistan. Aquesta jove afgana defuig les càmeres com de la por perquè està amenaçada de mort pel règim de Kabul. No obstant aquesta persecució continua parlant obertament, tant és així que arriba a afirmar que «l'Afganistan viu ara un segon holocaust». És per això que viatja arreu en recerca de l'ajut internacional.

Behjat està convencuda que amb negociacions no aconseguiran substituir del poder els fonamentalistes. «No és possible negociar amb ments medievals que assimilen ciència i blasfèmia, que consideren la dona només com la meitat d'un ésser humà, que cada diumenge executen gent amb públic com a divertiment». És per això que aquesta activista considera que l'única sortida possible a la vulneració dels drets humans passa per una intervenció armada de les Nacions Unides.

Mentrestant la comunitat internacional continua sense respondre perquè —diu— que els Estats Units no hi tenen res a guanyar. En aquest moment, Behjat recorda el que va dir una dona de Rawa: «M'agradaria ser de Kosovo perquè així rebríem ajuda interncional». I és que a l'Afganistan la situació és tan lamentable que «fins i tot a les dones els manquen pedres per poder enterrar els seus infants». La retallada dels drets bàsics s'ha elevat a llei amb la pujada al poder dels talibans el 96, encara que abans ja hi havia altres grups fonamentalistes que les vulneraven.


http://www.diaridebalears.com/segona.shtml?-1+3+49205

[Página principal] [RAWA in Media]