RAWA: s kommentar på 28nd April, dagen fundamentalister tog makt I Kabul.


28nd April: ännu mer skamlig än 27 April!


RAWA kallas 28nd April, dagen när den såkallad "Northern Alliance" tog makt, en ännu värre dag än 27 April. Det är p.g.a. alla hemska saker gjort av Northern Alliance krigsherrar under tiden 1992-96. Northern Alliance ledare har gått mot verbal angrep mot RAWA p.g.a. kritiken. Men det går inte att nedtysta. För många Afghanskar känner till verkligheten om religiös skräck och förtryck. Alla vet att Northern Alliance fundamentalister förtrycker och utnyttjar sitt eget folk. Det enda som fortfarande försökar gömma det är några få intellektualister som har nära anknytningar to krigsherrar.

Afghanistans befolkning är fortfarande skadat av alla lidande orsakat av Jehadi brottslingar. Skadorna kan inte läka tills alla "Northern Alliance" ledare och deras intellektuella lakejer är hållit till ansvars för sina brott.

Det hjälper inte att prata om fri val, en ny grundlag och att etablera en ny national polis och national här utan att man först ta från makten brottslingar som t.ex. Rabbani, Sayyaf, Dostum, Khalili, Khalis, Ismail Khan, Ata, m.m. Så lång som såna fundamentalistbrottslingar håller makt finns det ingen hop om demokratiska förändringar i Afghanistan. Det går inte att samarbeta med "Northern Alliance" ledare eftersom dom i smyg stödjer Gulbuddin, Taliban och Al-Qaida terrorister. Det finns ingen stor skillnad sinsemellan, bara små maktkamp och ideologiska petitesser. Hezb-e-Islami och deras Talibaner kompisar är nödvändiga som ett sätt att sätta tryck på U.S.A. Så lång som det finns deras terroristaktiviteter måste Amerika stödja "Northern Alliance" som ett alternativ.

Årets manifestation kommer när U.S.A. nyligen har ockuperat Irak. Samtidigt som länder, under U.S.A: s ledning, förberedde för kriget och ockupationen fanns det väldiga fredsmanifestationer över hela världen. Det var det största fredsmanifestationer sedan kriget i Vietnam. Även om fredsrörelsen inte kunde stoppa kriget, har den spelat en viktig roll i att bilda allmänna opinion. Samtidigt har det visat hur falsk U.S.A: s och Storbritanniens demokratisk fasad egentligen är. Dom har visat sina riktiga jag! Många tycker att, trots att U.S.A. och Storbritannien har störtat Saddam Husseins regim och ockuperat Irak, dom har inte segrat. Nej, båda länder har visat en stor brist av respekt för sina egna medborgares åsikter. I stället är både mer intresserad av sina ekonomiska och politiska anspråk.

Där verkligen var synd att RAWA var den enda Afghanska rörelsen som stödd världens fredsrörelse. RAWA ordnade en fredsmanifestation och publicerade texter i olika språk som visade RAWA:S solidaritet med fredsrörelsen. Där finns mer till Afghanistan än bara Jehadi, Taliban, Al-Qaida eller CIA styrkor. Vi som har lidit så mycket under det sista 25 år måste vara helt emot krig och aggression.

Det var ingen överraskning att Afghanistans nuvarande regering röstade för U.S.A.:s anfall mot Irak. Men det var väldig ironisk att, när Baghdad blev bombad, regeringen ville samla pengar från Afghanistans folk för att kunna hjälpa Iraks befolkning!

Iraks befolkning är inte alls så naiv som Karzai tror och troligen ska tala om för honom - Ditt hemland är för ruinerad för att kunna ens diskutera saken. Plus, det hade varit mycket mer meningsfull hade du röstat emot Amerikas anfall på oss.

Vi anser att dagen kommer när U.S.A., Ryssland, Pakistan, Iran, Saudi Arabia och andra länder borde ge Afghanistan en officiell beklagelse för skapande och stödjande av fundamentalist brottslingar i vart land. Vi hoppas också att dagen kommer när det finns en demokratisk regering i Afghanistan som kan beklaga till Iraks folket för Afghanistans nuvarande regerings dålig beslut.

Snart kommer dagen när Afghanistans folk ska städa rent fundamentalisterna och etablera en demokratisk regering. Nu finns det allt mer aktiviteter bland grupper som kämpar emot fundamentalism. Nu finns det hop att demokratiska rörelser för växa och utveckla. Det syns när flera föreningar och enskilda människor kommer tillsammans med RAWA för att säga emot fundamentalisterna. Några har till och med märkt att Massoud (som är kallat för en nationalhjälte av regeringen) är av samma skot och korn som Rabbani, Gulbuddin, Sayyaf, och andra 28nd April brottslingar. Att försöka skilja emellan Ahmed Shah Massoud and de andra skulle leda till att alla måste ifrågasatta deras tro på demokrati.

Revolutionära afghanska kvinnoförbundet uppmuntrar alla demokratiska människor till att gå up och rensa Afghanistan från 28nd aprils ärr.Om jag går up
Om du går up
Så går vi tillsammans


Revolutionära afghanska kvinnoförbundet (RAWA)
2003-04-28, Islamabad


فارسي | Italiano | Português | English

RAWA demo


--